Dysk Google usunie pliki z kosza po 30 dniach bez Twojej wiedzy!

Jeszcze przez zaledwie miesiąc kosz w Dysku Google będzie przechowywał Twoje pliki dopóki sam ich nie usuniesz.

Google zmienia sposób obsługi plików i dokumentów na Dysku Google. Inżynierowie zamierzają zaoszczędzić nieco miejsca na swoich serwerach.

Google Drive
Źródło: pcworld.com

Google Drive

Źródło: pcworld.com

Zaczynając od 13 października bieżącego roku wszystkie pliki znajdujące się w koszu będą automatycznie usuwane po 30 dniach. Oznacza to, że nie będziesz już mógł przechowywać danych w Koszu w nieskończoność.

Wszystkie usługi Google począwszy od Dysku Google automatycznie będą usuwać pliki znajdujące się w koszu po 30 dniach.

Do tej pory Dysk Google przechowywał dane w koszu dopóki użytkownik nie zdecydował się na finalne ich usunięcie.

Administratorzy kont G Suite nadal będą w stanie przywracać usunięte elementy w ciągu 25 dni od ich usunięcia przez użytkownika. Oznacza to, że w firmach nadal nie będą ginąć dane poprzez ich przypadkowe usunięcie.

Automatyczne czyszczenie kosza zwiększy ilość dostępnego miejsca na Dyskach Google. Waga plików znajdujących się w koszu zlicza się do ilości dostępnego miejsca.

Google będzie informować swoich użytkowników za pośrednictwem banerów wyświetlających się na górze ekranu.

Sprawdź, ile kosztuje Samsung Galaxy S20 Ultra.

Źródło: theverge.com