Nowa funkcja Tindera, na którą czekaliśmy od samego początku

Jesli nie chcesz, żeby twoi znajomi zobaczyli Cię na Tinderze, przyda ci się nowa funckja w aplikacji.

Tinder w końcu wprowadza funkcję, która pozwoli uniknąć wszystkich swoich byłych, przyjaciół, kolegów, krewnych i innych osób, których nie chcesz spotkać w aplikacji randkowej. Firma ogłosiła dziś, że zacznie pozwalać ludziom na blokowanie swoich kontaktów telefonicznych.

Użytkownicy aplikacji mogą uzyskać dostęp do tej funkcji w swoich ustawieniach, w menu Zablokuj kontakty mogą zdefiniować, które kontakty chcą zablokować. Po wprowadzeniu numerów te osoby nie będą się pojawiać w wyszukaniach i na odwrót.

Użytkownicy mogą przesłać do Tindera całą swoją listę kontaktów lub dodawać numery pojedynczo. Tinder twierdzi, że będzie przechowywał kontakty tylko tych użytkowników, których postanowiliśmy zablokować. Ponadto będzie można odblokować lub "wyłączyć" całą listę kontaktów w każdej chwili. Zablokowane kontakty nie będą informowane o tym, że zostały zablokowane. A jeśli zablokowana osoba od tego czasu zmieniła numer telefonu i dołączyła do Tindera, jej konto, niestety, wciąż może się pojawić w proponowanych.

Tinder dość często wprowadza nowe funkcje dla swoich użytkowników, ale potrzeba wprowadzenia możliwości blokowania osób, których nie chcemy widzieć w aplikacji istniała od samego początku założenia aplikacji.

Polecamy: Tinder z dużą aktualizacją

Źródło: theverge.com