Ustawienia prywatności - Facebook, Twitter, Google Plus i LinkedIn. Wszystko, co trzeba wiedzieć


Wyłączanie reklam

Facebook: nie da się całkowicie wyłączyć reklam wyświetlanych na portalu, ale można wyłączyć reklamy społecznościowe. Przełącznik znajduje się w menu Ustawienia | Reklamy | Reklamy i znajomi i po rozwinięciu się sekcji zmienić ustawienie z Tylko moi znajomi na Nikt.

Twitter: nie da się całkowicie wyłączyć reklam wyświetlanych na portalu, ale można wyłączyć dopasowanie konta do reklam od partnerów Twittera. Tę opcję można znaleźć w menu Ustawienia | Bezpieczeństwo i prywatność | Prywatność | Dopasuj reklamy na podstawie informacji udostępnianych przez partnerów reklamowych. Po uaktualnieniu tej opcji należy kliknąć przycisk Zapisz zmiany na dole strony.

LinkedIn: nie da się całkowicie wyłączyć reklam wyświetlanych na portalu, ale można wyłączyć wykorzystywanie plików cookies i podobnych technologii przez firmy zewnętrzne w menu Ustawienia prywatności | Konto | Ustawienia ochrony prywatności | Zarządzaj preferencjami dotyczącymi reklamy.

Google Plus: nie da się całkowicie wyłączyć reklam wyświetlanych na portalu Google Plus i w innych usługach Google. Można wyłączyć za to reklamy oparte na zainteresowaniach użytkownika. Więcej informacji na ten temat można znaleźć na stronie pomocy Google.

LinkedIn: pobieranie kopii danych

LinkedIn: pobieranie kopii danych

Pobieranie kopii danych

Facebook: funkcja pobierania kopii danych znajduje się w menu Ustawienia | Ogólne pod linkiem Pobierz kopię swoich danych z Facebooka.

Twitter: funkcja pobierania kopii danych znajduje się w menu Ustawienia | Treść | Zawartość. Wystarczy kliknąć przycisk Poproś o swoje archiwum.

LinkedIn: funkcja pobierania kopii danych znajduje się w menu Ustawienia prywatności | Konto | Pomocne linki | Poproś o utworzenie archiwum swoich danych.

Google Plus: aby pobrać dane udostępnione w Google Plus trzeba skorzystać z usługi Google Takeout.

Usuwanie konta

Facebook: aby usunąć konto na Facebooku należy postępować zgodnie z instrukcjami Dezaktywacja i usuwanie konta w dziale pomocy.

Twitter: możliwość usunięcia konta znajduje się na samym dole menu Ustawienia | Konto.

LinkedIn: funkcja usuwania konta znajduje się w menu Ustawienia prywatności | Konto | Pomocne linki. Należy kliknąć odnośnik Zamknij konto.

Google Plus: aby usunąć konto na portalu Google Plus należy przejść do ustawień konta i na samym dole kliknąć link Wyłącz Google+.

Ustawienia prywatności - Facebook, Twitter, Google Plus i LinkedIn. Podsumowanie