Usuwanie danych z serwisów społecznościowych


LinkedIn - wyłączanie widoczności i kasowanie profilu

LinkedIn to kolejny, popularny poza granicami naszego kraju serwis dla osób aktywnych zawodowo. Aby się z niego wyrejestrować nie trzeba posługiwać się wyszukanymi metodami. Odpowiednie opcje dostępne są w menu. W LinkedIn można też częściowo wyłączyć widoczność danych umieszczonych w profilu ale zostaną one zablokowane jedynie dla osób z zewnątrz i będą nadal dostępne dla użytkowników zapisanych w bazie kontaktów.

Ukrywanie danych z profilu w serwisie LinkedIn

Ukrywanie danych z profilu w serwisie LinkedIn

1. Zaloguj się na swoje konto w serwisie. Jeżeli chcesz zablokować dostępność twoich danych dla obcych osób, umieść kursor myszy nad swoim imieniem i nazwiskiem wyświetlonym w górnej części okna i po rozwinięciu menu kliknij polecenie Settings. Wybierz grupę Profile i użyj łącza Edit your public profile widocznego w sekcji Settings. Przejdź do części Customize Your Public Profile po prawej stronie i kliknij opcję Make my public profile visible to no one. Zmiana ustawienia zostanie zapisana automatycznie

LinkedIn nie wymaga w trakcie zamykania konta nawet podania konkretnego powodu rezygnacji z usług

LinkedIn nie wymaga w trakcie zamykania konta nawet podania konkretnego powodu rezygnacji z usług

2. Aby skasować swoje dane z serwisu otwórz okno z ustawieniami i kliknij kartę Account. Wybierz łącze Close your account w sekcji Helpful links. Możesz pozostawić zaznaczoną opcję Other i nie wpisywać żadnego powodu. Następnie kliknij przy Countinue. Potwierdź weryfikację przyciskiem Verify Account i w kolejnym oknie zaakceptuj swoją decyzję przyciskiem Close Account.