Jak usunąć zdjęcia ze Wspomnień w Zdjęciach Google?

Nie wszystkie wspomnienia są warte ponownego przeżycia, dlatego Google wprowadzają nowe narzędzie, które pozwoli o nich zapomnieć. W tym poradniku dowiesz się, jak usunąć niechciane zdjęcia ze Wspomnień w Zdjęciach Google.

Jeśli korzystasz z Zdjęć Google, prawdopodobnie znasz funkcję Wspomnienia, która wyświetla zdjęcia z tego samego dnia z poprzednich lat. Jednak nie wszystkie wspomnienia są tymi, które chcemy ponownie przeżyć, dlatego Google dodał nowe narzędzie, które pozwala je usunąć.

Jednym z głównym powodów dla wprowadzenia nowych funkcji były prośby od osób transpłciowych. Większość wspomnień i zdjęć, które im towarzyszą, jest bolesnych dla takich osób, gdyż przypominają im o swoim poprzednim "ja". Firma odniosła się do tego tematu na swoim blogu.

W szczególności usłyszeliśmy od społeczności transpłciowej, że ponowne wyświetlanie niektórych zdjęć jest bolesne. W związku z tym, pracowaliśmy z naszymi partnerami z GLAAD i słuchaliśmy ich opinii, aby wspomnienia były bardziej inkluzywne.

Posunięcie to towarzyszy innym zaktualizowanym funkcjom w galerii, które Google ogłosił na konferencji dla programistów I / O w zeszłym tygodniu.

Oto jak dostosować Google Photos, aby ukryć potencjalnie bolesne lub niechciane wspomnienia:

  1. Otwórz aplikację mobilną Zdjęcia Google.
  2. Powyżej widoku zdjęć, w prawym górnym rogu, powinieneś zobaczyć swoje zdjęcie profilowe konta Google. Kliknij w nie, a następnie w Ustawienia aplikacji Zdjęcia Google.
  3. Z wyświetlonej listy wybierz Wspomnienia.

Stąd możesz bardzo dokładnie określić, jakie obrazy chcesz lub nie chcesz oglądać w swoich Wspomnieniach.